Materials 2018 - Vakbeurs & Congres

30 en 31 mei 2018  
NH Conference Centre Koningshof, Veldhoven
09.30-17.00 uur
Houd mij op de hoogte

Met een materiaal alleen bent u er nog niet. Waar vroeger een voorwerp dikwijls uit één materiaal bestond, zijn er tegenwoordig steeds meer ingewikkelde producten die uit meerdere materialen zijn samengesteld. Bij de ontwikkeling van deze producten is verbindingstechnologie minstens zo belangrijk als de optimalisatie van de materialen waaruit product gemaakt wordt.

Verbinding is doorslaggevend bij materiaalcombinaties

Een product 'doet' het pas goed als de materialen, of de afzonderlijke onderdelen, onderling goed op elkaar zijn afgestemd. En hier speelt het grensvlak tussen deze materialen - de verbinding - een doorslaggevende rol. Denk maar eens aan de slimme keuzes die u moet maken om meerdere materialen, die elk op een andere manier uitzetten bij temperatuursverhoging, toch sterk en zonder spanning aan elkaar te verbinden.

Verbindingstentoonstelling op Materials

Het verbinden van materialen en producten kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door middel van lijmen, lassen, solderen, bouten, klinken, enzovoort. Maar welke verbindingstechnologie past er bij uw vraagstuk? De keuze voor de verbindingstechniek hangt af van het specifieke proces of van omgevingsfactoren, zoals hoge temperatuur of druk, chemische gassen of vloeistoffen en/of bijzondere materialen. Op Materials helpen we u met deze keuze, onder andere met de Verbindingstentoonstelling. Enkele hoogtepunten:

  • Podotactiele Noppen’ Type ‘Via-DOT’ voor blindengeleiding op vloeren van de firma Viakan.
  • Een medische verband type Bedal-Patch van de firma Bedal voor kankerpatiënten geconstrueerd met lijm en tape.
  • Hechttesten op de coating van de bodemplaat van een vliegtuig trolley.
  • Frame voor kruiptesten van lijmverbindingen.
  • Lijmtesten op de (piano zwarte) coating van een zeer luxe jacht.
  • Verlijmde pijpsegmenten na het testen. Goed zichtbaar is de bezweken lijmlaag bij bijzonder hoge schuifbelasting.