Bezoekersinformatie

Vakbeurzen Materials en Eurofinish slaan de handen ineen en worden samen op 15 en 16 mei 2019 gehouden in de Brabanthal te Leuven (België). Waar Materials zich sterk focust op de rol van materialen in het succes van een product, verbindt Eurofinish professionals die zich bezig houden met oppervlaktetechnieken. Kortom: daar waar Materials eindigt, begint Eurofinish. Deze synergie maakt dat u als bezoeker alle aspecten vindt om een goed en duurzaam eindproduct te realiseren.

Met ruim 130 exposanten en 30 sprekers biedt Eurofinish+Materials een compleet overzicht van de laatste ontwikkelingen binnen de gehele keten; van grondstof tot en met gerealiseerd product. Eurofinish + Materials is dan ook dé centrale ontmoetingsplaats waar Nederlandse en Belgische specialisten elkaar ontmoeten. Ontdek op Materials de aspecten voor een goed product en geef deze de finishing touch op Eurofinish!

 

Een breed aanbod aan (nieuwe) materialen

We zijn er aan gewend onze middelen uit materialen bestaan. Maar, achter die vanzelfsprekendheid zit een wereld vol techniek en uitdagingen! Mocht u voor een bepaalde toepassing nog betere, sterkere, goedkopere of mooiere - materialen nodig hebben, dan zijn er voortdurend nieuwe ontwikkelingen die hiertoe leiden. Denk aan 3D-printen, nanotechnologie en hoogwaardige metalen. Het kan hierbij gaan om nieuwe materialen voor bestaande markten, maar ook om hele nieuwe ontwikkelingen die nog jaren onderzoek vergen voordat ze zijn omgewerkt tot een praktisch toepasbaar product.

De laatste ontwikkelingen op materiaalgebied

Bij productontwikkeling, -innovatie en -verbetering hoort ook de keuze voor nieuw, ander of verbeterd materiaal. Deze keuze is in de meeste gevallen een hele uitdaging: welke materialen zijn er en welke is het meest geschikt voor uw product? Wat kunt u met ontwikkelingen van hoogwaardige metalen of hoe past u circulaire economie toe? Het antwoord op deze vragen en een breed aanbod van zowel bestaande als nieuwe materiaalsoorten vindt u op Eurofinish + Materials. 

Ontdek (nieuwe) materialen

innovatieve materialen

analysetechnieken

Ervaar de laatste analysetechnieken

Dit zijn zowel simpele testen als specifieke materiaalanalyses om na te gaan of verontreinigingen geen roet in het eten gooien. Ook ingewikkelde metingen om te bepalen of materiaalparameters voldoen aan de mechanische, thermische of elektrische eisen die aan het product worden gesteld zijn vertegenwoordigd. Door de verdergaande automatisering spelen computersimulaties aan materialen een ondersteunende rol bij experimentele metingen.

Live demonstraties van innovatieve materiaal analysetechnieken

Tijdens Eurofinish + Materials maakt u kennis met de meest innovatieve materiaal analysetechnieken. Zo worden er live materialen geanalyseerd, getest en gesimuleerd op de demopleinen. Hier ontdekt u welke methodieken het beste passen bij uw eigen materialen en heeft u de kans om deze technieken on the spot te ervaren en uit te proberen.

Ontdek materiaalanalyse

exposeren

Dit is
Eurofinish + Materials

Bezoekers video

Maak de juiste combinatie van materiaalsoort en oppervlaktebehandeling.

Corrosiewerende coatings op metalen ondergronden, slijtvaste coatings bovenop een boortje en verflagen op een huis, zowel mooi decoratief als functioneel beschermend; zo maar een paar voorbeelden. Deze deklagen staan continu in direct contact met de buitenwereld. De oppervlaktetechnieken om deze lagen op een voorwerp aan te brengen of om het oppervlak van een voorwerp zelf te modificeren, zoals bij oppervlakte harden, hangen nauw samen met de gebruikte materialen. 

Ontdek welke oppervlaktetechniek bij uw product past 

Wanneer we het over oppervlaktetechniek van materialen spreken, dan komen er een aantal uitdagingen naar voren. Denk aan het aanpassen van het uiterlijk, het veranderen van de afmetingen, het wijzigen van eigenschappen en kosten. De exposanten en sprekers van Eurofinish + Materials helpen u met deze uitdagingen aan de hand van de volgende thema's:

  • Het creëren van toegevoegde waarde: innovatieve coatings met focus op duurzaamheid
  • Materiaal technologie: aandacht voor functioneel en slim gebruik van materialen
  • Valorisatie en duurzaamheid: evenwicht tussen technologie en omgeving
  • Precisie en engineering: gelijktijdige evolutie en ontwikkeling
  • Toekomstgericht: knowhow en vaardigheden onder één dak

Meer over Eurofinish

Eurofinish oppervlaktetechnieken

verbindingstechnieken

Verbinding is doorslaggevend bij materiaalcombinaties

Een product 'doet' het pas goed als de materialen, of de afzonderlijke onderdelen, onderling goed op elkaar zijn afgestemd. Hier speelt het grensvlak tussen deze materialen, de verbinding, een doorslaggevende rol. Denk eens aan de keuzes die u moet maken om meerdere materialen, die elk op een andere manier uitzetten bij temperatuursverhoging, toch sterk en zonder spanning aan elkaar te verbinden.

Ontdek de mogelijkheden van diverse verbindingstechnieken

Het verbinden van materialen en producten kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door middel van lijmen, lassen, solderen, bouten, klinken, enzovoort. Maar welke verbindingstechnologie past er bij uw vraagstuk? De keuze voor de verbindingstechniek hangt af van het specifieke proces of van omgevingsfactoren, zoals hoge temperatuur of druk, chemische gassen of vloeistoffen en/of bijzondere materialen. Eurofinish + Materials presenteert u de mogelijkheden van diverse verbindingstechieken.

Ontdek verbindingstechnieken