headerfoto innovaties 1

11 innovaties om te ontdekken tijdens Eurofinish + Materials

Benieuwd wat er gebeurt wanneer materialen, analyse-, verbindingstechnologie en  oppervlaktetechniek elkaar ontmoeten? Dat ontdekt u onder andere bij de Eurofinish + Materials exposanten. En met zo’n breed speelveld, is ook niet vreemd dat er veel innovaties getoond worden. Graag lichten we 11 innovaties voor u uit:

Chroom(VI)-vrij voorbehandelen met uitmuntende kwaliteit – AD Chemicals BV, stand 5
Protech-Oxyplast poedercoating ‘ANTISLIP’ – Oxyplast Belglium NV, stand 40
MMS® INSPECTION, productlijn voor corrosietoepassingen – Helmut Fischer Meettechniek, stand 150
Grootste nikkelbaden Benelux – MVT, stand 213
Rhopoint TAMS™ (Total Appearance Measurement System) – Konica Minolta Sensing Europe, stand 135
Lage temperatuur zinkfosfateren met Decorrdal LT-serie – Kluthe Benelux BV, stand 210
We contribute to your shiny projects! – Chimiderouil, stand 200
Belgium Coatings, Ambassadeur 2019 - Belgium Coatings, stand 130
Color harmony and color stability control – Analis SA/NV, stand 170
Handheld Raman spectrometer – Anton Paar, stand 121
Microtrac Sync: The next generation particle analyser – Benelux Scientific, stand 34

11 innovaties te vinden op Eurofinish + Materials

Chroom(VI)-vrij voorbehandelen met uitmuntende kwaliteit – AD Chemicals BV, stand 5

PreCoat coloriinnovatie

PreCoat Color is een geheel chroomvrije conversiecoating, Qualicoat gecertificeerd. Het unieke aspect aan PreCoat Color is dat de conversielaag die met PreCoat Color gecreëerd wordt lichtgeel van kleur is. Hierdoor is na behandeling direct een visuele check mogelijk. Hierdoor kunt u chroom(VI)-vrij werken en toch direct zien of een object voorbehandeld is.

PreCoat A34 is een chroom(VI)-vrije voorbehandeling op basis van chroom(III) die naast uitstekende lakhechting en corrosiewering zogenoemde “bare corrosion protection” biedt op blank aluminium, ook bekend in de markt als blank chromateren of passiveren. Met dit product kan meer dan 3000 uur corrosiebescherming worden behaald AA6060 legering zonder coating.

Protech-Oxyplast poedercoating ‘ANTISLIP’ – Oxyplast Belglium NV, stand 40

toepassing antislip2

De specifieke antislipcoating heeft door zijn unieke samenstelling zeer goede antislipeigenschappen. Het poeder is gecertifieerd door het TCKI instituut en werd gescoord met de op één na hoogste antislipwaarde (R12). Toepassingen met de coating kunnen zijn:  vloertegels, trappen, balkons, werkruimtes, bagagedragers, transportbanden, verpakkingscontainers, ramps en alle andere toepassingen waar slip- of glijgevaar vermeden moet worden.

Poederlakeigenschappen:

  • Zeer hoge antislipwaarden (cat. R12)
  • Uitermate UV- bestendig
  • Zeer slijtvast
  • Goede mechanische eigenschappen
  • Hoge chemisch bestendigheid (optioneel)
  • In alle kleuren beschikbaar (ook metallic)

MMS® INSPECTION, productlijn voor corrosietoepassingen – Helmut Fischer Meettechniek, stand 150

RS2450 DSC 6415 hpr

De drie apparaten zijn ontwikkeld door anti-corrosie-experts en maken indruk met robuustheid, bruikbaarheid en prestaties. Alle vereiste meettaken bij zware corrosiebescherming worden snel en betrouwbaar opgelost. De DFT is het handapparaat voor de eenvoudige laagdiktemeting op staal en non-ferrometalen. De DPM met geïntegreerde meetsonde wordt gebruikt voor het meten en registreren van alle klimaatparameters die relevant zijn voor coatingprocessen. De SPG controleert het oppervlakteprofiel in een oogwenk. Er is een corrosiekit beschikbaar met daarin alle drie de apparaten. Optioneel: de Bresle Salt Kit voor snel en eenvoudig testen van de zoutverontreiniging van oppervlakken.

Grootste nikkelbaden Benelux – MVT, stand 213

Nieuwe hal

Momenteel is MVT volop bezig met de nieuwbouw van een nieuwe productiehal met als doel de productiecapaciteit te verdubbelen en de grootste baden binnen een straal van 600km te hebben.

Rhopoint TAMS™ (Total Appearance Measurement System) – Konica Minolta Sensing Europe, stand 135

Rhopoint TAMS EN

 

Rhopoint TAMS™ is een nieuwe manier om de kwaliteit van het uiterlijk te kwantificeren, geïnspireerd door een samenwerking van vier jaar tussen Rhopoint, Volkswagen AG en AUDI AG. Deze innovatieve nieuwe technologie modelleert de menselijke perceptie van de kwaliteit van het oppervlak met nieuwe parameters. Dit is een revolutie in het begrip en communicatie van visuele verschijningsinformatie.

Lage temperatuur zinkfosfateren met Decorrdal LT-serie – Kluthe Benelux BV, stand 210

DecorrdalLTserie

Decorrdal LT-serie bespaart op energie- en chemieverbruik tot wel 30%. Door duidelijk geringere slibvorming zullen niet alleen de afvoerkosten van zinkfosfaathoudend sludge, maar ook de onderhoudskosten aan de installatie tot wel 25% worden gerduceerd.

Door toepassing van een nieuwe aktivator worden kleine, fijne kristallen gevormd, die resulteren in een lager laaggewicht (1,5 - 3g/m2) met behoud van alle kenmerkende eigenschappen van een traditionele zinkfosfatering bij 55° C. De nieuwe technologie kan eenvoudig in bestaande sproei- en dompelinstallaties worden ingezet. De Decorrdal LT-serie is compatibel met E-coat, poeder-, en natlaksystemen.

We contribute to your shiny projects! – Chimiderouil, stand 200

chemiderioul2

Chimiderouil is gespecialiseerd in het reinigen van metalen oppervlakken van industriële faciliteiten en is marktleider in deze sector: onderzoek naar producten en verwerkingsmethoden, productie en marketing, implementatie in de werkplaats of ter plaatse van de meeste traditionele metaalbehandelingstechnieken. De ervaring die we hebben opgedaan, stelt ons in staat om erkend te worden in vele toepassingen zoals: elektro-polijsten, chemisch strippen, passiveren, ontkalken, derouging, chemisch malen.

Belgium Coatings, Ambassadeur 2019 - Belgium Coatings, stand 130

MADEDIFFERENT

Belgium Coatings, een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in oppervlaktebehandeling en industriële coatings, ontving de titel van ambassadeur voor het jaar 2019 als onderdeel van het initiatief "Made Different, Digital Wallonia, Factories of the Future ". Deze titel beloont meer dan 40 jaar innovatief initiatief en technologisch onderzoek op het gebied van activiteit. Belgium Coatings is er in geslaagd om state-of-the-art transformaties in haar werkplaatsen op te zetten om snel te reageren op de evolutie en vraag van de markt.

Color harmony and color stability control – Analis SA/NV, stand 170

INNOVATION PHOTO

Uniforme kleuren en uiterlijk zijn direct geassocieerd met hoge kwaliteit en dus een essentieel aankoopcriterium. Om kleurharmonie te regelen, meet de spectrogeleider tegelijkertijd kleur en 60 ° glans. De nieuwe spectro2guide-spectrofotometer vertegenwoordigt de volgende stap in de evolutie van de kleurmeting.

Om de kleurstabiliteit in de loop van de tijd te garanderen, combineert de spectro2guide een spectrofotometer met een fluorimeter in een draagbaar instrument. Dit opent de mogelijkheid om fluorescerend licht te detecteren en te kwantificeren en om de kleurverandering te voorspellen na het verval van de fluorescentie.

Handheld Raman spectrometer – Anton Paar, stand 121

Cora100

Onze Cora 100 is een kleine Raman analyzer die perfect in uw hand past. Ingangscontrole: iedereen kan het. U hoeft zelf de goederen niet uit de verpakking te halen voor een identificatie. Eén druk op de knop; Cora meet en vergelijkt het spectrum met een bibliotheek, en vertelt u wat het binnenkomend chemisch product is. Niet gissen want meten is weten, en Cora maakt het mogelijk.
De Cora Raman spectrometer maakt ingangscontrole snel, efficiënt en veilig.

Microtrac Sync: The next generation particle analyser – Benelux Scientific, stand 34

sync flowsync particle size shape analyzer

 

De Mictrotrac Sync integreert 's werelds toonaangevende laserdiffractie-technologie voor dynamische beeldanalyse. U kunt nu uw beproefde deeltjesgrootteverdeling samen met de deeltjesmorfologie vinden in een enkele, eenvoudig te gebruiken grafische gebruikersinterface. Met behulp van onze gepatenteerde methodologie, ondervraagt de Sync deeltjes, nat of droog, met laserlicht, terwijl tegelijkertijd een high-speed digitale camera foto's maakt. Hoewel de software krachtig is, is de grafische gebruikersinterface intuïtief en gemakkelijk te gebruiken. Met de synchronisatie kunt u meer gedetailleerde informatie over uw materiaal krijgen dan ooit tevoren en wordt de instrumentatie voor alleen de grootte snel verouderd en onvolledig.

Deze innovaties live ervaren?

Kom dan op 15 en 16 mei naar Eurofinish + Materials. Bekijk hier de volledige plattegrond met alle exposanten.

Registreer gratis uw bezoek