MAT2018 1200x627 Innovaties

Een greep uit de innovaties te zien op Materials 2018!

Bijna is het zover: de 6e editie van Materials! Ook dit jaar maakt u kennis met (nieuwe) materialen, analysetechnieken, oppervlakte- en verbindingstechnieken. Zowel bij de stands als op de vier demopleinen maakt u kennis met diverse innovaties. Graag lichten we een aantal van deze innovaties voor u uit:

Extreem heldere breedband lichtbron met optical discharge – Technogation, stand 41
Innovatieve anti-vibration oplossing met lineaire motoren – Technogation, stand 41
Bluehill Universal - Instron Benelux, stand 45

Advance Video Extensometer AVE2 - Instron Benelux, stand 45

Programmable Shims & Hybrid Actuators – PI Benelux, stand 28A
Smart Industry met potlood en papier – Pedeo Hogedrukgieterij, stand 11
ToscaTM 400 - AFM vereenvoudigd voor industrieel gebruik – Anton Paar Benelux, stand 44
Kostenefficiënte slijtagemetingen – Falex Tribology BV, stand 109
Electrical Conductivity in matter of seconds – Experta, stand 41
Titaan anodiseren – KO-AR bv, stand 120
Rapid tooling – ADSO Bvba, stand 2


Maak kennis met de volgende innovaties tijdens Materials

Extreem heldere breedband lichtbron met optical discharge - Technogation, stand 41

XWS 67

"Technogation B.V. presenteert de nieuwe XWS-65 lichtbron van ISTEQ. Deze plasma lichtbron is speciaal ontwikkeld voor applicaties als dunne-film metingen, oppervlakte metrologie, spectroscopie, hoge resolutie microscopie, etc. Door gebruik te maken van de laatste technologische innovaties (optical discharge) is deze lichtbron in staat om een extreem helder licht te produceren met golflengtes tussen 190 nm – 2500 nm, met een hoge stabiliteit en lange levensduur. Tevens wordt er aan gewerkt om de helderheid nog verder te verhogen. Meer informatie op Stand 41 (Technogation – ISTEQ)."

Innovatieve anti-vibration oplossing met lineaire motoren - Technogation, stand 41

IMG 5161

"Technogation BV presenteert de Nederlandse primeur voor de nieuwe, innovatieve ARISTT productlijn van K&S Advanced Systems. Door gebruik te maken van de allernieuwste technologie met lineaire motoren, zijn deze actieve anti-vibration tables technologisch veel geavanceerder dan andere oplossingen met hydrolica of piëzo-elementen. De ARISTT lijn kan geheel op maat door de gebruiker afgeregeld worden om specifieke vibraties op te vangen. Ondanks de vele ingebouwde mogelijkheden zijn ze ook nog eens veel gunstiger geprijsd. Meer over ARISTT bij stand 41, het Demo Analyse Paviljoen of tijdens een van de presentaties."

Bluehill Universal - Instron Benelux, stand 45

BHU

"Bluehill Universal, touch experience, simplified handling. The new leading software in materials testing industry."

Advance Video Extensometer AVE2 - Instron Benelux, stand 45

AVE3

"The Advance video extensometer AVE2 has become available as a stand-alone version to be able to be used on various types of machines and situations Experience the advantages of the cutting edge technology of the AVE2 measuring displacement and strain."

Programmable Shims & Hybrid Actuators - PI Benelux, stand 28A

 PI benelux hybrid

"De PIRest active shim-technologie is gebaseerd op piëzo-keramiek en maakt gebruik van een hand-held programmeertool om de positie binnen enkele seconden te veranderen. Nadat deze nieuwe positie is geprogrammeerd, wordt deze gedurende vele dagen binnen nanometers stabiel gehouden. Deze programmeerbare shims kunnen virtueel in iedere vorm en grootte, zoals platen of ringen, worden gemaakt. Hybriede combinaties met traditionele piëzo-actuatoren voor dynamische toepassingen (bijv. vibratie-annulering, precisiebewegingscontrole etc.) zijn ook uitvoerbaar.

Deze nieuwe technologie, ook gebaseerd op het piëzo-effect, kan worden gebruikt in situaties waarin een hoge resolutie en stabiliteit cruciaal zijn. Maar, een continue stuurspanning is ongewenst en de toegankelijkheid voor handmatige aanpassingen is niet mogelijk. "

Smart Industry met potlood en papier - Pedeo Hogedrukgieterij, stand 11

pedeo hogedrukgieterij

Reynaers Aluminium was op zoek naar betrouwbare partners voor de ontwikkeling van onderdelen voor Hi-Finity: een nieuw type schuifraam waarbij grote transparante oppervlaktes gecombineerd worden met een ultrafijne look en een elegant design. Het resultaat werd beloond met een Henry Van de Velde Label, de grootste designprijs van België. Pedeo produceert niet alleen de onderdelen, maar ontwikkelt ook samen met de klant in functie van een betrouwbaar eindproduct.

ToscaTM 400 - AFM vereenvoudigd voor industrieel gebruik - Anton Paar Benelux, stand 44

ToscaTM400

Academici en researchers maken nu, onder andere, door de complexiteit en ingewikkelde handelingen, nog vaak als enige gebruik van Atomic Force Microscopy, of AFM technologie. Met ToscaTM 400 beantwoordt Anton Paar aan de groeiende vraag vanuit de industrie om complexe oppervlakte analyse ook op nanoschaal te kunnen meten. ToscaTM 400 combineert op een unieke manier een premium technologie met een hoge graad van automatisering en eenvoud in gebruik. Deze AFM is daarom perfect toegankelijk voor zowel industriële gebruikers als wetenschappers.

Kostenefficiënte slijtagemetingen - Falex Tribology BV – stand 109

falex

Falex Tribology BV biedt parallelle slijtagemetingen om de tijd en kost voor het verzamelen van slijtagedata drastisch te verlagen. 10 keer sneller en 5 keer goedkoper is de doelstelling. Materiaalselectie voor bewegende onderdelen omvat vaak de factor slijtageweerstand. Om de levensduur van een component in te schatten, moet men de slijtagesnelheid in een toepassing kunnen inschatten. Maar 'slijtageweerstand' is een erg variabele grootheid met slechte repeteerbaarheid, waardoor voldoende statistische metingen nodig zijn. De klassieke testaanpak van 'één proefstuk in één test' is echter te duur en te tijdsrovend. Enkel met een multistation aanpak is het mogelijk deze testen om te vormen van een labotest naar een productietest. Ondek alles over deze aanpak op de stand 109.

Electrical Conductivity in matter of seconds - Experta, stand 41

experta

Sciensoria introduceert ConducsensTM: een nieuw niet-destructief evaluatiesysteem voor wervelstroomstroming voor het meten van elektrische geleidbaarheid, dikte, magnetische permeabiliteit van metalen, grafiet en koolstofvezelcomposietmaterialen. (CFCM)

Titaan anodiseren - KO-AR bv, stand 120

ko ar

In nauwe samenwerking met chemieleverancier AD Chemicals introduceert KO-AR High Tech Surface Treatment succesvol een nieuw proces binnen haar dienstverlening: het anodiseren van titaan. Het doel van het anodiseren is onder andere om legeringsvorming met andere metalen te voorkomen. De behandeling levert een zeer slijtvaste laag zonder dimensionale veranderingen van het object. KO-AR is het enige anodiseerbedrijf in de Benelux dat dit unieke hightech proces kan verzorgen.

Rapid tooling - ADSO Bvba, stand 2

rapidtooling

De innovatieve oplossing voor het snel verkrijgen van enkele product-prototypes, vindt plaats in de Rapid Tooling-service. Hierbij maakt ADSO gebruik van additive manufacturing om de proefmatrijsjes te 3D-printen. Het hoogwaardig materiaal waaruit deze matrijsdelen vervaardigen maakt het mogelijk kleine productseries te vervaardigen. Het aantal te vervaardigen delen is sterk afhankelijk van de complexiteit van het product en de keuze van het materiaal. In deze matrijzen kunnen zij dan op een verscheidenheid van manieren de producten produceren. ADSO kan hierbij rechtstreeks kunststof injecteren, gebruik makend van Low-Pressure spuitgieten, 1component siliconen laagdrukgieten en zelfs 2-component spuitgieten.

Deze innovaties live ervaren?

Kom dan op 30 en 31 mei naar Materials. Bekijk hier de volledige plattegrond en het programma van woensdag 30 en donderdag 31 mei.

Registreer gratis uw bezoek