Opleidingen

Naast diverse evenementen biedt Mikrocentrum 150 verschillende opleidingen. Hieronder vindt u een selectie van opleidingen gerelateerd aan Materials.

Cursus Polymeerchemie

Tijdens de 5-daagse HBO cursus Polymeerchemie vindt er een verdieping plaats in de theorie achter polymeren en kunststoffen.

Basiscursus Composieten

De basiscursus Composiet maakt u wegwijs in de voor- en nadelen van composiet welke materialen en processen u kunt toepassen om een composiet product met specifieke eigenschappen te realiseren hoe u applicaties analyseert en hoe u ontwerpt met composiet.

Cursus Functioneel toepassen van materialen

De cursus Functioneel toepassen van materialen maakt u wegwijs in het gehele veld van materiaaltechnologie. Onderwerpen als keuzemethodieken tribologie ferro- en nonferrolegeringen corrosie slijtage hardmetaal technische keramiek en oppervlaktebehandelingen komen hierbij uitvoerig aan bod.

Cursus Laserlassen in de praktijk

Tijdens de cursus Laserlassen leert u de mogelijkheden die lasers bieden en welke productkwaliteit u kunt behalen

Opleiding Lijmspecialist (EAS)

Ontwerpt verbetert of test u lijmverbindingen stelt u werkinstructies op en wilt u zich specialiseren? Volg de opleiding Lijmspecialist (EAS).

Opleiding Lijmoperator (EAB)

De opleiding Lijmoperator EAB leidt op tot een gecertificeerd European Adhesive Bonder en wordt in samenwerking met de Lijmacademie uitgevoerd.

Cursus Lijmen

Welke lijm past bij uw product? Wat zijn de eigenschappen toepassingsgebieden en verwerkingsproces? Ontdek het tijdens de cursus Lijmen.

Cursus Kunststofkennis

Tijdens de cursus Kunststofkennis staan de belangrijkste eigenschappen analysetechnieken en materiaalkeuze centraal.